Doet laserontharen pijn

Doet laserontharen pijn

Doet laserontharen pijn?

Naast efficiëntie en veiligheid is er nog een ander aspect dat mensen vaak over laserontharing (of  permanente ontharing) doet twijfelen: de pijn. Ze zijn wel bereid om hun haren te laten verwijderen, maar ze willen hiervoor niet al te veel pijn lijden. En wie zouden wij zijn om daar geen begrip voor te hebben. We vonden het dan ook wel de moeite om op gepaste wijze de vraag ‘doet laserontharen pijn?’ van een helder antwoord te voorzien. U wilt immers weten waar u zich aan mag verwachten als u voor permanente ontharing kiest.

Doet laserontharen pijn: niet gevoelloos, maar ook niet pijnlijk

Dat laserontharing volledig gevoelloos is, zou een leugen zijn. Er vindt via onze diodelaser E-med Laser, zoals bij iedere laser trouwens, een lichte schot van een laserstraal plaats. Deze laserstraal gaat het haartje en de haarzak met warmte bestoken waardoor de haarzak uiteindelijk het onderspit moet delven. In plaats van echter meteen een bloedhete straal richting haarwortel te sturen, wordt de warmte geleidelijk aan opgedreven. Hierdoor zal de klant in kwestie geen schrikreactie krijgen, maar eerder een comfortabel en aangenaam gevoel ervaren. Wat wel kan gebeuren is dat u een kortstondige prikkel of een vreemd warmtegevoel voelt. Wie een laserontharing ondergaat, spreekt echter niet van een pijnlijk gevoel, maar eerder van een soms irritante maar zeer kortstondige prikkel.

Doet laserontharen pijn: afhankelijk van het huid- en haartype

Om helemaal correct te zijn bij het beantwoorden van de vraag ‘doet laserontharen pijn’ moeten we ook een onderscheid maken tussen de verschillende haartypes. Terwijl bij mensen met lichtere haartjes het onaangename gevoel zo goed als onbestaande zal zijn, zal de irritante prikkel bij mensen met donkerdere en stugge haartjes en/of een donkere huid net iets groter zijn. Alles is namelijk afhankelijk van de concentratie melanine in de haartjes en de epidermis… en deze liggen net iets hoger bij mensen met een donkere huid en donkere, stugge haartjes. Hoe feller de prikjes, hoe efficiënter het resultaat.

Tot slot is het bij de vraag ‘doet laserontharen pijn’ ook belangrijk om aan te geven dat de warmte zich enkel op het haartje richt en dat het huidpigment onaangetast blijft. Er treedt bij het gebruik van de diodelaser E-med Laser dus vrijwel nooit huidschade op.

 

Website door rubenvaes.be | SEO door jakency | links