Veelgestelde vragen

Belangrijke resultaatsgebonden informatie: hoe groeit haar?

Menselijk haar groeit niet gelijkmatig of consequent. Ieder haartje op het lichaam heeft een steeds terugkerende haargroeicyclus:

Een haartje groeit vanuit een haarworteltje (= haarfollikel), die op zijn beurt ontstaan is in een haarzakje. Bloedvaatjes zorgen voor de voeding van dat haarzakje, waardoor er een haarworteltje ontstaat dat later ook een haartje produceert.

De haargroei is verschillend bij iedereen, afhankelijk van leeftijd, gewicht, metabolisme, hormonen, medicatie en etnische achtergrond. Ondanks deze verschillen doorloopt elk haartje drie fasen in de groeicyclus:

1. Actieve groeifase (of anagene fase): Tijdens deze fase wordt er pigment of melanine gevormd in het haartje en de haarwortel. Het haarworteltje staat nu nog volledig in contact met het haarzakje. Het duurt gemiddeld 6 weken vooraleer er opnieuw actieve haartjes geproduceerd worden, daarom behandelen we u iedere 6 weken!

2. Overgangsfase (of catagene fase): overgangsperiode van ongeveer 2 weken waarbij een actief haartje zich voorbereidt om daarna over te gaan in een rustfase: het haartje is volgroeid en stopt met groeien. Hier laat het haarworteltje het haarzakje los. Tijdens deze fase neemt ook de pigmentvorming af, waardoor de haarwortel geleidelijk kleurloos begint te worden en dus ook niet kan vernietigd worden.

3. Rustfase (of telogene fase): de haarzakjes rusten uit en herstellen om nadien een nieuw haartje aan te maken

Belangrijk om weten: niet alle haren groeien tegelijkertijd, zitten niet in dezelfde fase en kunnen dus niet tegelijk behandeld worden. De tijd die elke fase neemt is afhankelijk van diverse factoren.

 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Eerst biedt E-med Laser u een gratis testsessie aan. Tijdens die sessie wordt u met de E-med Laser behandeld op een zone van ongeveer 10 vierkante centimeter. Vervolgens bepalen wij de precieze instellingen en maatstaf voor uw behandeling.

Onze Lasertherapeutes overlopen tevens een gedetailleerde vragenlijst om een correct beeld te schetsen over u als klant en de mogelijkheden tot behandeling. Het aantal behandelingen per zone is afhankelijk van tal van oorzaken: medicatie, hormonaal (on)evenwicht, oorzaak van beharing, erfelijkheid, afkomst, leeftijd, de complexe haargroeicyclus, type huid en type beharing (structuur en kleur).

De E-Med Laser verstoort het groeipatroon van de haren en vernietigt het haarzakje. Dit kan enkel in de actieve groeifase: als het haarworteltje nog aan het haarzakje vastzit, wordt het haarzakje permanent vernietigd. Per behandeling kan er 10 % tot 25 % van de haartjes actief zijn, afhankelijk van de plaats op het lichaam en de duur van de groeicyclus (variabel).

Omdat de E-Med Laser om de 6 weken op de actieve haartjes werkt en niet elk haartje in die actieve groeifase zit, zullen meerdere behandelingen nodig zijn om alle haren in de gewenste zone definitief te vernietigen. Er zijn tijdens de behandeling stukjes waar nog geen haartjes groeiden of waar de haarwortels al gescheiden werden van het haarzakje (overgangs- of rustfase) en dus geen vernietiging van de haarzakjes kon plaatsvinden.

De behandelingen zullen met een tussenperiode van 6 tot max.12 weken plaatsvinden, omwille van de actieve haartjes in de haargroeifase. Vanaf de start dienen minimum 3 behandelingen zonder interval plaats te vinden, nadien op advies van de lasertherapeute. Te vaak behandelingen overslaan kan resulteren in mindere resultaten.

Gemiddeld kunnen we stellen dat er  6 tot 10 behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te bekomen, door de eerder vermelde groeicyclus van het haar.  Dit zijn echter gemiddeldes: sommige klanten hebben iets meer behandelingen nodig, terwijl heel wat klanten op minder behandelingen haarvrij kunnen zijn.

Het kan voorvallen dat een klant meerdere behandelingen nodig heeft dan gemiddeld (ieder mens is anders, we zijn biologische materie: hormonale haartjes, stug- of fijnheid van haartjes, percentage haartjes dat kort of lang in een rustfase zit, snel of traag groeiende haartjes in de actieve fase, medicatie, zwangerschap, pigmentatie van de haartjes, enz…). We spreken dan vooral over  zones in het gelaat of donkerdere huiden:

Aangezien er meer bloedvaten en spieren aanwezig zijn in het gelaat, zijn de haartjes in het gelaat soms moeilijker te verwijderen en zijn er mogelijk meer behandelingen nodig dan gemiddeld. Sommige vrouwen hebben daarbij last van hormonale haartjes of hirsutisme (lees meer onderaan deze pagina), waardoor er meerdere behandelingen nodig kunnen blijken. Hormonaal haar ontstaat doordat het percentage oestrogeen (vrouwelijk hormoon) lager ligt dan het percentage testosteron (mannelijk hormoon). De aanwezige donshaartjes in het gelaat kunnen door dat testosteron donkerder en stugger worden. Hier bestaat er ook geen zekerheid welke of hoeveel donshaartjes op welk tijdstip stugger of donkerder kunnen worden.

De E-med Laser is geschikt voor alle huidskleuren, ook getinte en negroïde huidtypes. Tóch bedraagt het aantal behandelingen voor de donkerdere huiden mogelijk meer en duurt het vaak langer om resultaat te bekomen. We zijn immers genoodzaakt om aan een langere pulsatietijd en een lagere energie te werken zodat de behandeling veilig blijft. Door deze specifieke instellingen, heeft u daarom kans op meerdere noodzakelijke behandelingen.

De E-Med Lasertherapeutes zien er, door hun professionele ervaring, nauwlettend op toe dat ze tijdig en zeer frequent de juiste prognose geven aan de klant in verband met het al dan niet bereiken van het nodige resultaat. Zo kan de klant erop vertrouwen dat zij geen geld verliezen aan behandelingen die misschien minder of geen resultaat kunnen opleveren (bv. grijze haartjes, donshaartjes, haartjes met te weinig pigment,…). U weet dus perfect waar u aan toe bent.

FAQ2

Hirsutisme is overmatige haargroei bij vrouwen, in een mannelijk patroon. Dat betekent dat er haren groeien op plaatsen waar vrouwen normaal geen haren hebben, zoals op het gezicht (baard en snor), in de hals, op de borst, rond de tepels, op de onderbuik tussen navel en schaamstreek, en op de benen. De haren zijn ook donker en stug, veel meer zichtbaar dan de lichtgekleurde kleine donshaartjes die normaal gesproken op het gezicht en het lichaam van vrouwen voorkomen en die niet of nauwelijks zichtbaar zijn. Hirsutisme komt vaak voor, circa 5% van de vrouwen in de vruchtbare leeftijd heeft er last van. Het wordt veroorzaakt door een verstoring in het hormonale evenwicht.  

Na ongeveer 1 à 2 jaar kan er een onderhoudsbeurt nodig blijken, omwille van verandering in de lichaamshuishouding (hormonen, medicatie, …. ) of enkele haartjes die uit een lange rustfase ontwaken.

Wat is de juiste voor- en nabehandeling?

Voorbereiding

Ca. 6 tot 8 weken voor de eerste behandeling niet meer epileren, plukken of harsen. U trekt hierbij de haarwortel uit en die is net nodig om te kunnen behandelen met E-Med Laser. Tevens geen kleur- of bleekmiddelen.

Vooraleer we de eerste behandeling opstarten, moeten de haartjes een minimale lengte hebben van ca. 2-3 mm, zo kunnen we de haartjes nauwkeurig beoordelen en de optimale instelling van de E-Med Laser bepalen. Indien mogelijk, stopt u een paar weken vooraf met scheren.

De te behandelen zone moet goed gereinigd zijn wegens hygiënische redenen: geen make-up, deodorant, huidcrèmes, en andere factoren die de hygiëne kunnen beïnvloeden.

In de tussenperiodes is enkel scheren toegelaten, niet plukken, epileren of harsen (dit verstoort de groeifase en ook het gewenst resultaat). Tóch raden wij u ten zeerste aan om niet meer te scheren zodat onze lasertherapeute én uzelf het best uw evolutie kan opvolgen!

Na de behandeling

Een paar uren/dagen na de behandeling kan er een zonnebrandachtig gevoel in de huid aanwezig zijn, waarbij de huid lichtjes rood, gevoelig of gezwollen kan zijn. Dit is een reactie op het scheren én de warmte die de E-Med Laser op de huid gebracht heeft, maar verdwijnt snel. Na de behandeling wordt er een verzachtende crème aangebracht om de huid te hydrateren en kalmeren.

Na de behandeling mag U zelf de huid behandelen met een cold-pack, een hydro actieve gel (vb. Flamigel) of een verzachtende bodymilk zonder parfum/alcohol.

Bij huidtypes die zeer gevoelig zijn voor pigmentverstoring OF bij het niet respecteren van de blootstelling aan zon, zouden kleine hyper- of hypopigmentaties (witte of bruine vlekjes) kunnen optreden gedurende enkele maanden. Deze herstellen zich weer vanzelf.

Kleine korstjes kunnen uitzonderlijk voorkomen, maar verdwijnen na ongeveer 10 dagen. U gebruikt dan best een antibiotische zalf zoals Fucidine. Niet wrijven met een handdoek, niet krabben, geen blootstelling aan zon.

24u na de behandeling vermijden: maquillage, scrub, parfum, deodorant, sauna en/of nylon kousen

Klanten kunnen de eerste dagen het idee krijgen dat de haartjes hergroeien. Dat is niet het geval: de bovenste huidlaag (epidermis of opperhuid) vernieuwt en stoot de haartjes in het haarzakje uit. Vanaf 3 weken na de behandeling vallen de actieve haartjes geleidelijkaan uit en ziet u het resultaat. Wanneer deze haartjes het lichaam verlaten, valt automatisch het haarzakje mee uit, omdat dit ook verschroeid werd. Dat haarzakje krijgt geen voeding meer van ons lichaam, sterft af en verlaat ons lichaam. Ons lichaam maakt geen nieuwe haarzakjes aan, dus dit wordt een kaal plekje. De haren die u nu nog ziet zijn haren uit de rustfase.

Hoe verloopt een E-med Laserbehandeling?

 • de behandelzone wordt geschoren met een scheermesje;
 • een specifieke coolinggel wordt aangebracht op het te behandelen gebied, die dient als geleider voor de E-med Laserkop;
 • uit voorzorg én bescherming tegen het laserlicht wordt een speciale laserbril gedragen door de lasertherapeute én de klant
 • u voelt prikjes en/of warmte

Welke resultaten kan ik verwachten?

E-Med Laser is goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration) voor het onderdeel ‘permanente haarreductie’.

Klanten mogen dus een permanente vermindering van haargroei verwachten, waarbij er tot 95% van de haartjes definitief verwijderd kunnen worden.

We kunnen niet 100% garanderen dat er nooit nog een haartje kan groeien of bijgeproduceerd wordt op de behandelde zone. Dit komt door de invloed van veranderingen in het lichaam (bv. hormoonveranderingen, medicatie die haargroei opwekt of stimuleert, enz..). Het is ook mogelijk dat een haarwortel (na een lange rustfase = slapen) vroeg of laat weer actief wordt. Dit gebeurt echter sporadisch.

Geen enkele aanbieder van permanente ontharing kan voor 100% garanderen dat de methode bij alle klanten hetzelfde effect zal hebben: ieder lichaam is anders, vaak spelen hormonen of eventueel hirsutisme een grote rol in het resultaat van een definitieve ontharing. Onder invloed van hormonale factoren is het altijd mogelijk dat donshaartjes veranderen in dikkere, stuggere haartjes. Aan dit proces kan iedere laserbehandeling helaas niets veranderen. Een (jaarlijks of tweejaarlijks) onderhoudsbeurtje is dan aanbevolen.

Héél uitzonderlijk is een klant resistent tegen enige vorm van permanente haarverwijdering.

Indien de klant geen gewenst resultaat heeft, worden behandelingen niet terugbetaald.

Welk profiel slaat het best aan?

 • stugge en donkere haartjes (sterk gepigmenteerd) in contrast met een zo bleek mogelijke (niet gebruinde) huid
 • witte, lichtrosse, blonde, grijze haartjes en/of zeer dunne haartjes  bekomen slechts tijdelijke tot geen resultaten
 • E-med Laser behandelt uw beharingseffect, niet uw beharingsoorzaak
 • iedere 6 weken worden de haartjes in de actieve fase vernietigd (haargroeicyclus)
 • permanente haarvermindering tot  80 à 95 %, het overige percentage kan in een langere rustfase zitten. Tal van factoren, zoals hormonaal onevenwicht, kunnen haartjes in de rustfase doen ontwaken
 • Personen met chronische herpes (enkel bij behandeling van bovenlip of kin) dienen 1 à 2 weken vóór de behandeling een preventieve crème te  gebruiken (vb. Zovirax).
 • Bij accute of erge vormen van psoriasis, eczeem en acné kan er waarschijnlijk niet behandeld worden. Ook bij bepaalde ziektes, waardoor het twijfelachtig is om te behandelen, vraagt U advies én eventueel een doktersattest aan uw arts.
 • Er wordt niet behandeld bij zwangerschap en/of pacemaker.
 • Huiden die behandeld werden met chemische peelings, glycolzuur, CO2-laser, medische dermabrasie, enz… moeten een tussenpauze ondergaan van 6 tot 9 maanden alvorens het starten van een E-Med Laserbehandeling.
 • Indien er sprake is van afwijkende haargroei omwille van een verstoorde hormonenhuishouding of erfelijke aanleg, bestaat de mogelijkheid om een ander resultaat te verkrijgen als wanneer het een normale ontsierende haargroei betreft.
 • Bij inname van bepaalde geneesmiddelen of voedingssupplementen (oa. zware vitamine-A preparaten, fotogevoelige medicatie of cortisonen) op lange termijn is een laserbehandeling tijdelijk af te raden, aangezien deze middelen  de huid gevoelig kunnen maken, het effect van de behandeling kunnen beïnvloeden of zelfs haargroei kunnen stimuleren.
 • Het is van groot belang dat uw huid niet gebruind is op het moment van de behandeling, met het oog op een optimaal resultaat. Vermijd zon(nebank) of zelfbruiners 3 tot 6 weken voor en na de E-Med Laserbehandelingen ter bescherming van abnormale pigmentvorming. Indien u tóch in de zon wenst te komen, zal u zich voldoende moeten beschermen met een sunblock die factor 50 bevat. Zonnen is hier dus op eigen risico en verantwoordelijkheid. Een strandvakantie dient gemeld te worden.

In welke gevallen kan er niet behandeld worden?

De ideale kandidaten hebben een lichte huid en donkere haartjes. Hoe donkerder het haartje, hoe meer energie zij kunnen opnemen en hoe meer efficiënter het resultaat.

E-med Laser somt alvast enkele indicaties op waarbij er niet behandeld kan worden of waarbij er twijfel kan opduiken. Bij iedere twijfel of vraag zal er tijdens een info- en testmoment sowieso deskundig nagegaan worden of u de behandeling al dan niet kan opstarten.

 • Personen met chronische herpes (enkel bij behandeling van bovenlip of kin) dienen 1 à 2 weken voor de behandeling een preventieve crème te gebruiken (vb. Zovirax).
 • Bij accute of erge vormen van psoriasis, eczeem en acné kan er niet behandeld worden.
 • Huiden die behandeld werden met chemische peelings, glycolzuur, CO2-laser, medische dermabrasie, enz… moeten een tussenpauze ondergaan van 6 tot 9 maanden alvorens het starten van een E-Med Laserbehandeling.
 • Bij inname van zware vitamine-A preparaten of cortisonen op lange lange termijn is een laserbehandeling tijdelijk af te raden, aangezien deze middelen de huid gevoeliger maken of haargroei kunnen stimuleren.
 • De haartjes moeten steeds voldoende kleurpigment bevatten: grijze, lichtblonde of witte haartjes reageren minder goed of zelfs niet op eender welk ontharingsapparaat, aangezien zij onvoldoende of geen pigment in de haarwortels bevatten.
 • Licht roodharige types kunnen eveneens weinig tot geen resultaat bekomen wegens te weinig kleurpigment.
 • Personen met een donkere huidskleur zullen op een lagere energie behandeld moeten worden (anders te pijnlijk), waardoor het aantal behandelingen hoger ligt.
 • Zwangere vrouwen behandelen we niet omwille van het voorzichtigheidsprincipe.
 • Iedere zone die een tattoo bevat (de huid naast de tattoo wél), wordt niet behandeld omwille van de hoge dosis kleurpigment die de tattoo bevat.
 • Indien u een pacemaker heeft, kunnen wij u niet behandelen.
 • Iedere zone die metalen voorwerpen zoals pinnen/bouten (de huid naast het voorwerp wél) bevat, behandelen wij niet.
 • Indien u als man een behandeling aan de zwembroek wenst, behandelen wij geen teelballen.

Wat is het verschil tussen E-med Laser en andere firma’s?

Om onze collega-aanbieders van permanente ontharing te respecteren, wenst E-med Laser niet in te gaan op de toelichting van de meest voorkomende verschillen tussen E-med Laser en andere courante technieken.

Wat wij echter wél willen meegeven is een opsomming van de vele voordelen  (lees: Voordelen E-med Laser) die specifiek voor E-med Laser gelden.

Indien u tóch nog vragen heeft bij het maken van de juiste keuze in het aanbod, beantwoorden wij deze graag! Neem gerust contact met ons op!

Enkele belangrijke afspraken

 • Iedere reactie na de behandeling alsook iedere verandering van medicatie, zonnepatroon, vakantieplannen of andere belangrijke factoren, moet gemeld worden.
 • Gelieve steeds 10 minuten voor uw eigenlijke afspraak aanwezig te zijn.
 • Voor de aanvang van uw eerste behandeling betaalt u éénmalig een waarborg van 40 EUR, die u integraal terugkrijgt na uw reeks behandelingen, op volgende voorwaarde: Gemaakte afspraken dienen stipt nagevolgd te worden.
 • U krijgt hiervoor een herinnering via sms en e-mail. Dit is een automatisch bericht en kan niet beantwoord worden. Indien U een afspraak niet kan nakomen, vragen wij U deze ten laatste 48u vooraf te annuleren bij uw schoonheidsinstituut. Indien U dit nalaat, zijn wij genoodzaakt 20 EUR van uw waarborg af te houden, tenzij u een doktersattest kan voorleggen.
 • Voor een optimaal resultaat is het van belang dat u minstens de eerste 3 behandelingen laat uitvoeren per 6 weken, zonder interval.
 • Het is mogelijk dat uw Lasertherapeute uitzonderlijk vervangen zal worden door haar collega wegens ziekte, verlof of andere gegronde redenen.
 • De duur van de behandeling is afhankelijk van de te behandelen zone en de hoeveelheid haren. Onze lasertherapeutes trekken voldoende tijd uit om uw behandeling zo goed mogelijk uit te voeren. Gelieve rekening te houden met behandelingen die door omstandigheden kunnen uitlopen en dus vertraging kunnen veroorzaken.

 

Nog vragen?

Website door rubenvaes.be | SEO door jakency | links