Wordt door de meeste klanten als minder pijnlijk ervaren dan de meeste andere ontharingsmethoden

Minder pijnlijk?

E-med Laser wordt door de meeste klanten als minder pijnlijk ervaren. Er kan wél kortstondig een prikkelend of warm gevoel ervaren worden (dit is gewenst, want het duidt op vernietiging van de actieve haartjes). Voor de meeste mensen is dit gevoel hooguit wat irritant. Natuurlijk is iedere klant anders en zijn sommige ontharingszones van het lichaam gevoeliger dan andere, afhankelijk van de concentratie melanine in de haartjes en de epidermis. Personen met een donkere huid of personen met stugge, donkere haartjes kunnen mogelijk gevoeliger reageren.

De gekoelde kop (tot – 5 °C) van het E-Med Laserhandstuk is ontworpen om de huid voldoende af te koelen bij iedere puls waardoor er weinig tot geen pijn ervaren zal worden. De temperatuur van de haarwortel wordt stapsgewijs verhoogd door de kop te bewegen tijdens de behandeling. De energie wordt gelijkmatig afgeleverd zodat de klant zich comfortabel voelt tijdens de behandeling.

De lichtfrequentie van 808 nM dringt door tot in de haarfollikel in de lederhuid. Het is zeer belangrijk dat de laserstraal deze diepte bereikt, omdat enkel het pigment van het haartje mag opgewarmd worden en niet het pigment in de huid. Dit huidpigment wordt doelbewust niet herkend door de E-med Laser (en dus ook niet opgewarmd), waardoor de huid gespaard blijft.

 

Website door rubenvaes.be | SEO door jakency | links