Wat is de juiste voor- en nabehandeling?

Voorbereiding

Ca. 6 tot 8 weken voor de eerste behandeling niet meer epileren, plukken of harsen. U trekt hierbij de haarwortel uit en die is net nodig om te kunnen behandelen met E-Med Laser. Tevens geen kleur- of bleekmiddelen.

Vooraleer we de eerste behandeling opstarten, moeten de haartjes een minimale lengte hebben van ca. 2-3 mm, zo kunnen we de haartjes nauwkeurig beoordelen en de optimale instelling van de E-Med Laser bepalen. Indien mogelijk, stopt u een paar weken vooraf met scheren.

De te behandelen zone moet goed gereinigd zijn wegens hygiënische redenen: geen make-up, deodorant, huidcrèmes, en andere factoren die de hygiëne kunnen beïnvloeden.

In de tussenperiodes is enkel scheren toegelaten, niet plukken, epileren of harsen (dit verstoort de groeifase en ook het gewenst resultaat). Tóch raden wij u ten zeerste aan om niet meer te scheren zodat onze lasertherapeute én uzelf het best uw evolutie kan opvolgen!

Na de behandeling

Een paar uren/dagen na de behandeling kan er een zonnebrandachtig gevoel in de huid aanwezig zijn, waarbij de huid lichtjes rood, gevoelig of gezwollen kan zijn. Dit is een reactie op het scheren én de warmte die de E-Med Laser op de huid gebracht heeft, maar verdwijnt snel. Na de behandeling wordt er een verzachtende crème aangebracht om de huid te hydrateren en kalmeren.

Na de behandeling mag U zelf de huid behandelen met een cold-pack, een hydro actieve gel (vb. Flamigel) of een verzachtende bodymilk zonder parfum/alcohol.

Bij huidtypes die zeer gevoelig zijn voor pigmentverstoring OF bij het niet respecteren van de blootstelling aan zon, zouden kleine hyper- of hypopigmentaties (witte of bruine vlekjes) kunnen optreden gedurende enkele maanden. Deze herstellen zich weer vanzelf.

Kleine korstjes kunnen uitzonderlijk voorkomen, maar verdwijnen na ongeveer 10 dagen. U gebruikt dan best een antibiotische zalf zoals Fucidine. Niet wrijven met een handdoek, niet krabben, geen blootstelling aan zon.

24u na de behandeling vermijden: maquillage, scrub, parfum, deodorant, sauna en/of nylon kousen

Klanten kunnen de eerste dagen het idee krijgen dat de haartjes hergroeien. Dat is niet het geval: de bovenste huidlaag (epidermis of opperhuid) vernieuwt en stoot de haartjes in het haarzakje uit. Vanaf 3 weken na de behandeling vallen de actieve haartjes geleidelijkaan uit en ziet u het resultaat. Wanneer deze haartjes het lichaam verlaten, valt automatisch het haarzakje mee uit, omdat dit ook verschroeid werd. Dat haarzakje krijgt geen voeding meer van ons lichaam, sterft af en verlaat ons lichaam. Ons lichaam maakt geen nieuwe haarzakjes aan, dus dit wordt een kaal plekje. De haren die u nu nog ziet zijn haren uit de rustfase.

 

Website door rubenvaes.be | SEO door jakency | links