Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Eerst biedt E-med Laser u een gratis testsessie aan. Tijdens die sessie wordt u met de E-med Laser behandeld op een zone van ongeveer 10 vierkante centimeter. Vervolgens bepalen wij de precieze instellingen en maatstaf voor uw behandeling.

Onze Lasertherapeutes overlopen tevens een gedetailleerde vragenlijst om een correct beeld te schetsen over u als klant en de mogelijkheden tot behandeling. Het aantal behandelingen per zone is afhankelijk van tal van oorzaken: medicatie, hormonaal (on)evenwicht, oorzaak van beharing, erfelijkheid, afkomst, leeftijd, de complexe haargroeicyclus, type huid en type beharing (structuur en kleur).

De E-Med Laser verstoort het groeipatroon van de haren en vernietigt het haarzakje. Dit kan enkel in de actieve groeifase: als het haarworteltje nog aan het haarzakje vastzit, wordt het haarzakje permanent vernietigd. Per behandeling kan er 10 % tot 25 % van de haartjes actief zijn, afhankelijk van de plaats op het lichaam en de duur van de groeicyclus (variabel).

Omdat de E-Med Laser om de 6 weken op de actieve haartjes werkt en niet elk haartje in die actieve groeifase zit, zullen meerdere behandelingen nodig zijn om alle haren in de gewenste zone definitief te vernietigen. Er zijn tijdens de behandeling stukjes waar nog geen haartjes groeiden of waar de haarwortels al gescheiden werden van het haarzakje (overgangs- of rustfase) en dus geen vernietiging van de haarzakjes kon plaatsvinden.

De behandelingen zullen met een tussenperiode van 6 tot max.12 weken plaatsvinden, omwille van de actieve haartjes in de haargroeifase. Vanaf de start dienen minimum 3 behandelingen zonder interval plaats te vinden, nadien op advies van de lasertherapeute. Te vaak behandelingen overslaan kan resulteren in mindere resultaten.

Gemiddeld kunnen we stellen dat er  6 tot 10 behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te bekomen, door de eerder vermelde groeicyclus van het haar.  Dit zijn echter gemiddeldes: sommige klanten hebben iets meer behandelingen nodig, terwijl heel wat klanten op minder behandelingen haarvrij kunnen zijn.

Het kan voorvallen dat een klant meerdere behandelingen nodig heeft dan gemiddeld (ieder mens is anders, we zijn biologische materie: hormonale haartjes, stug- of fijnheid van haartjes, percentage haartjes dat kort of lang in een rustfase zit, snel of traag groeiende haartjes in de actieve fase, medicatie, zwangerschap, pigmentatie van de haartjes, enz…). We spreken dan vooral over  zones in het gelaat of donkerdere huiden:

Aangezien er meer bloedvaten en spieren aanwezig zijn in het gelaat, zijn de haartjes in het gelaat soms moeilijker te verwijderen en zijn er mogelijk meer behandelingen nodig dan gemiddeld. Sommige vrouwen hebben daarbij last van hormonale haartjes of hirsutisme (lees meer onderaan deze pagina), waardoor er meerdere behandelingen nodig kunnen blijken. Hormonaal haar ontstaat doordat het percentage oestrogeen (vrouwelijk hormoon) lager ligt dan het percentage testosteron (mannelijk hormoon). De aanwezige donshaartjes in het gelaat kunnen door dat testosteron donkerder en stugger worden. Hier bestaat er ook geen zekerheid welke of hoeveel donshaartjes op welk tijdstip stugger of donkerder kunnen worden.

De E-med Laser is geschikt voor alle huidskleuren, ook getinte en negroïde huidtypes. Tóch bedraagt het aantal behandelingen voor de donkerdere huiden mogelijk meer en duurt het vaak langer om resultaat te bekomen. We zijn immers genoodzaakt om aan een langere pulsatietijd en een lagere energie te werken zodat de behandeling veilig blijft. Door deze specifieke instellingen, heeft u daarom kans op meerdere noodzakelijke behandelingen.

De E-Med Lasertherapeutes zien er, door hun professionele ervaring, nauwlettend op toe dat ze tijdig en zeer frequent de juiste prognose geven aan de klant in verband met het al dan niet bereiken van het nodige resultaat. Zo kan de klant erop vertrouwen dat zij geen geld verliezen aan behandelingen die misschien minder of geen resultaat kunnen opleveren (bv. grijze haartjes, donshaartjes, haartjes met te weinig pigment,…). U weet dus perfect waar u aan toe bent.

FAQ2

Hirsutisme is overmatige haargroei bij vrouwen, in een mannelijk patroon. Dat betekent dat er haren groeien op plaatsen waar vrouwen normaal geen haren hebben, zoals op het gezicht (baard en snor), in de hals, op de borst, rond de tepels, op de onderbuik tussen navel en schaamstreek, en op de benen. De haren zijn ook donker en stug, veel meer zichtbaar dan de lichtgekleurde kleine donshaartjes die normaal gesproken op het gezicht en het lichaam van vrouwen voorkomen en die niet of nauwelijks zichtbaar zijn. Hirsutisme komt vaak voor, circa 5% van de vrouwen in de vruchtbare leeftijd heeft er last van. Het wordt veroorzaakt door een verstoring in het hormonale evenwicht.  

Na ongeveer 1 à 2 jaar kan er een onderhoudsbeurt nodig blijken, omwille van verandering in de lichaamshuishouding (hormonen, medicatie, …. ) of enkele haartjes die uit een lange rustfase ontwaken.

 

Website door rubenvaes.be | SEO door jakency | links