Bikinilijn epileren via laserontharing

Bikinilijn epileren via laserontharing

Bikinilijn epileren via laserontharing

Wanneer men af wil van ongewenste haargroei bij de bikinilijn, zijn er verschillende opties. Zo kan men denken aan scheren, maar dit zorgt vaak voor ingegroeide haartjes, met alle narigheid tot gevolg. Het is vaak wel pijnloos, maar heeft een zeer kortdurend effect. Ook kan men kiezen voor harsen of de bikinilijn epileren. Deze methodes zijn echter vrij pijnlijk en hebben helaas geen blijvend effect.
Er is ook een andere, niet of nauwelijks pijnlijke manier van ontharen. Deze methode is de bikinilijn epileren via laserontharing. Op deze manier de bikinilijn epileren geeft, in veruit de meeste gevallen, permanent resultaat.

De haren van de bikinilijn epileren via laseren houdt in dat met behulp van een krachtige laser, die zich richt op het pigment van een haar, het haarzakje wordt aangevallen en vernietigd. Zo kan dat haarzakje geen nieuwe wortel meer laten groeien, waardoor er dus ook geen haartje meer zal gaan groeien op die plaats. Dit leidt tot permanente ontharing. Haren kunnen echter alleen aangevallen worden als ze in hun actieve groeifase zitten.

Elk haartje doorloopt drie groeifases. De eerste daarvan is de actieve fase: er wordt pigment gevormd in het haartje en de haarwortel. Op dat moment staan haarwortel en haarzakje volledig met elkaar in contact. Deze fase duurt gemiddeld zes weken. De tweede fase is de overgangsfase: in deze fase bereidt het haar zich voor op de rustfase. De haarwortel laat het haarzakje los. Het haartje is op dat moment volgroeid. Ook neemt in deze fase de pigmentvorming af, waardoor de wortel geleidelijk kleurloos wordt en daardoor niet kan worden vernietigd. Tenslotte is er de rustfase: de haarzakjes rusten uit en bereiden zich voor om een nieuw haartje aan te maken.

De bikinilijn epileren door laseren vereist, om tot het gewenste resultaat te komen, een aantal behandelingen achter elkaar. Iedere haar doorloopt de cyclus van de groeifases onafhankelijk van de andere haren. Dit maakt dat niet alle haren tegelijkertijd in de groeifase zitten. Alleen in deze fase kunnen de haartjes permanent verwijderd worden. Dit maakt dat er meerdere behandelingen nodig zijn. De bikinilijn epileren via laseren vindt, in verband met deze groeifases, plaats om de zes tot twaalf weken.

Gemiddeld zijn er zes tot tien behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen. De hoeveelheid behandelingen is zeer persoonsgebonden. Dit aantal hangt namelijk af van een heel aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan de dikte van de haren, het eventuele gebruik van medicatie en de hoeveelheid pigmentatie van de haartjes.

Bij ontharing van de bikinilijn zijn er drie opties. Zo kan men ervoor kiezen om enkel de haartjes die buiten de slip zichtbaar zijn te verwijderen. Of men kiest ervoor om een streepje haar te laten staan. De laatste optie is de full bikini (brazilian) ofwel het volledig haarvrij maken van de bikinilijn.

Voorafgaand aan de totale behandeling dient men zes tot acht weken niet te epileren, plukken of harsen bij de bikinilijn. Scheren mag wel, maar bij de start van de behandeling zijn de haartjes idealiter minstens twee tot drie millimeter.

 

Website door rubenvaes.be | SEO door jakency | links