Waxen of laserontharing?

Waxen of laserontharing?

Waxen of laserontharing?

Zowel waxen als laserontharing is België en Nederland een behandeling dat nog niet grootschalig toegepast wordt. Dit in tegenstelling tot andere landen waar definitieve haarverwijdering al vrij normaal is. Veel mannen en vrouwen houden het op het thuis scheren van hun lichaamsdelen en zijn daar al tevreden mee. Toch kun je bij veel schoonheidsklinieken, maar ook spa’s een waxbehandeling of een laserontharing ondergaan. Voor van laserontharing wordt nogal eens gedacht dat dit erg duur is. Uiteraard dien je ervoor te betalen, maar als je alle waxbehandelingen door de jaren heen optelt, ben je met een laserontharing waarschijnlijk goedkoper uit.

Waxen

Wax of hars wordt aangebracht op de lichaamsdelen die onthaard moeten worden. Er wordt daarover een strook waxpapier gelegd en zodra de wax gestold is wordt het met kracht van het lichaam afgetrokken. De wax verwijderd hiermee de haartjes inclusief de haarwortel. Maar dit is geen definitieve ontharing. Na ongeveer 3 tot 4 weken komen de haartjes weer terug en zul je een nieuwe waxbehandeling moeten ondergaan. In principe is waxen mogelijk op alle lichaamsdelen, al zal het ene lichaamsdeel gevoeliger zijn dan het andere lichaamsdeel, zoals tepels en de schaamstreek. Het waxen van deze delen dient dan ook door gespecialiseerde verzorgers te gebeuren. Waxen mag niet op plaatsen met moedervlekken, puistjes, wratten of plekken met een huiduitslag. Dit maakt waxen tot een behandeling die niet heel erg nauwkeurig is. Ook kun je nadien last hebben van irritatie van de huid, een rode huid of zelfs huiduitslag. Waxen is dus niet erg geschikt voor mensen die een gevoelige huid hebben. Vooral niet als de behandeling regelmatig herhaald moet worden, want dan heb je voortdurend last van irritatie van de huid.

Laserontharing

Laserontharing bestaat al enkele jaren en de technieken zijn steeds meer verfijnd. Met een laserpen wordt er een laserstraal op de haar en de haarwortel gericht. Door de hitte van de laserstraal wordt de haarwortel volledig vernietigd en kan het geen nieuwe haar meer aanmaken. Hierdoor is laserontharing definitief en hoef je in de toekomst geen nieuwe laserontharing meer te ondergaan. Een laserbehandeling is wel wat meer werk omdat heel nauwgezet per vierkante centimeter gelaserd wordt. Een laserbehandeling bestaat dan meestal ook uit meerdere behandelingen, waarbij telkens een ander deel van het lichaam met de laser bewerkt wordt. Het aantal behandelingen is afhankelijk van plek waar behandeld moet worden, de huidtype en de kleur van het lichaamshaar. Ook plekken met moedervlekken en puistjes kunnen gemakkelijker ontweken worden en de plekken er omheen kunnen weer beter behandeld worden dan met waxen. Laserontharing is daardoor een zeer nauwkeurige manier van haarverwijdering.

Wanneer kiezen voor waxen of laserontharing?

Het kiezen voor waxen of voor laserontharing is vooral afhankelijk van je persoonlijke wensen. Wil je bijvoorbeeld bepaalde plekken onthaard hebben omdat je op vakantie gaat, zodat je toonbaar in zwembroek of bikini kunt lopen, dan heb je voldoende aan een waxbehandeling. Je bent dan enkele weken van je haartjes af, net genoeg voor je vakantie. Zijn er lichaamsdelen die je echt niet mooi vind als deze behaard zijn en wil je daar definitief vanaf? Dan is laserontharing een prima oplossing.

 

Terug naar overzicht

Website door rubenvaes.be | SEO door jakency | links